marți, 7 iulie 2009

Rezumat la visul de Portugalia (VI)



Asta-seara, va propun sa ma insotiti la Cabo da Roca, punctul cel mai inaintat in ocean al Europei continentale. Nu stiu daca va incanta prea tare un loc intesat cu turisti zgomotosi, care tin cu orice pret sa apara in toate fotografiile pe care incerci sa le faci..dar shh, stiu un loc secret, unde nu vezi picior de turist si unde nu-i musai sa faci adevarate exercitii de echilibristica pentru a fotografia altceva decat oameni:






Suntem doar eu, el, stancile, norii si nemarginirea aceea albastra...Si un vizitator blajin, care a pozat cu multa dezinvoltura, razandu-si parca in plisc, caci noi eram inchisi in colivia de sticla ce purta un nume pretentios de restaurant, pe cand el se bucura de libertate:





In cele din urma, a trebuit sa parasim acel coltisor linistit pentru a ne avanta in multime. Si zic eu ca, pe alocuri, a meritat efortul:



Acest personaj dragalas mi-a prilejuit o conversatie tare placuta cu o frantuzoaica foarte draguta, iar domnul de mai jos ne-a smuls hohote de ras (mai e nevoie sa spun de ce??).



Am stat in genunchi pentru a-mi potoli pofta de fotografii din unghiuri imposibile:









Si mi-am marit colectia de foto cu turisti nepoftiti la locul nepotrivit, in momentul cel mai neindicat cu putinta:





Am lasat Cabo da Roca in urma, sufocat de mult prea multa lume si orbit de prea multe flash-uri si am pornit spre Palácio da Pena, acolo unde aveam sa descoperim o cu totul alta lume...Dar toate acestea in episodul urmator.

9 comentarii:

  1. superb! Portugalia este in mod clar pe lista mea de locuri de vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  2. ahaaa apar si pozele mele favorite :) superb!

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept, abia astept sa vad si eu locul secret :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Zazuza
    stai sa vezi urmatoarele episoade :))

    trebuia sa te rasplatesc cumva pentru Fernweh-ul cu Malta :))

    @ coryamor
    nu stiu daca ai remarcat, dar poza aceea care iti place tie cel mai mult lipseste :))

    cea cu pescarusul, pe care nu am facut-o eu..

    @ Lady Io
    si eu abia astept ziua in care iti voi arata tot ce-mi place mie mai mult si mai mult acolo :))

    iar locul acesta secret este la o aruncatura de bat de Peninha, locul acela superb despre care iti scriam in aprilie pe blog si pe care chiar trebuie sa-l vezi!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate poze! Imi doresc atat de mult sa revad Portugalia, incat savurez pozele tale si comentariile asa cum ar face un degustator care ar avea in pahar un vin bun adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Miss Zebra

    iti multumesc mult pentru comentariu :))

    multe poze facute acolo se ridica, intr-adevar, la rangul de vin adevarat!la comentarii am eu niscaiva dubii, vazandu-le mai degraba ca pe un sprit de vara...sau o ginginha (verisoara din Portugalia a visinatei) in paharele de ciocolata amaruie :))

    sper sa te conving cu urmatoarele episoade sa te intorci cat mai repede acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi face tot posibilul!Macar pentru ca sa mai mananc cateva tarte de Belen si sa mai dau un tur sau doua cu tramvaiul rosu. Si sa vad Cabo da Roca si Sintra!Si sa imi iau niste CD-uri cu muzica portugheza. Si sa invat si limba portugheza, a carei muzicalitate ma fascineaza.....Si sa mai ma plimb prin Gradina Botanica, .. etc, etc, etc (Dream on!)

    RăspundețiȘtergere
  8. Olá, sonho-de-lisboa

    Iata ca am revenit pe aici, pe la tine... desi sa stii ca te vizitez des (desi cam pe fuga) si savurez cu nesat acest coltisor al tau din Portugalia... Numai ca am fost extrem de aglomerata in ultimul timp si nu am reusit sa imi fac simtita prezenta, adaugand-mi comentariile...
    De fapt, sincera sa fiu, raman cu rasuflarea taiata si fara cuvinte privind minunatele fotografii publicate de tine aici... Desi am trait 4 ani in Portugalia si cunosc multe din aceste locuri, privind fotografiile tale, am impresia ca le vad pentru prima oara...
    Dorul ma mistuie pana in adancul maruntaielor si visez neincetat la ziua cand stiu ca lacrimile imi vor curge siroaie pe obraji... dar va fi un plans de regasire, de bucurie, de eliberare...
    Pana atunci, imi sterg lacrimile de dor si imi limpezesc ochii privind minunatele tale fotografii.
    Astept cu nerabdare urmatoarele episoade. :)
    Beijinhos, Adriana

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Miss Zebra

    observ ca numarul celor care suspina dupa Portugalia e in continua crestere :))

    are ceva tara asta care te face sa-ti doresti sa revii...

    eu una astept cu interes relatarile pietonului-corespondent de Portugalia :))


    @ soleluna

    Olá, draga Adriana!

    Ma bucur ca ai reusit in cele din urma sa-ti faci simtita prezenta! Si iti multumesc pentru cuvintele frumoase dedicate fotografiilor mele!Probabil ca ti-ai dat seama pana acum ca eu vad Portugalia prin ochii unui om indragostit, iar lucrul acesta se reflecta in sutele de fotografii pe care le fac de fiecare data cand sunt acolo...si tot nu-mi ajung sa-mi mai alin dorul cat sunt plecata...si tot simt ca nu am vazut suficient, ca nu am facut/simtit/imortalizat/decantat/inmagazinat suficient...

    Am sa-ti spun ceva (dar e un secret): am pastrat cele mai frumoase locuri pentru urmatoarele episoade :))


    Beijinhos e boa noite,

    Um dos mais grandes Sonhos de Lisboa

    RăspundețiȘtergere