duminică, 8 noiembrie 2009

A la recherche des goûts perdus

Am primit de la Morticia si Belle de Jour o leapsa prin care sunt fortata sa raspund la urmatoarele intrebari:
"1. care e madlena domniei voastre?
2. dar baubaul din farfurie?"


1. Copilaria mea are gustul prajiturelelor cu nuca si miere ale bunicii, al dulceturilor ascunse in dulapuri numai de ea stiute, dar si al delicioaselor galuste cu prune si clatite cu branza dulce si marar ale lui Momo. Portugalia are gustul neasemuit al minunatelor pastéis de Belém, dar si al prajiturilor Nataliei (Café da Natália: rua 1º de Dezembro, 3, Sintra - daca veti ajunge in zona, folositi cu incredere aceasta adresa!). Ar mai trebui sa adaug aici si fructul meu preferat, dar si savuroasa sapateira, al carei gust inseamna calatorie in sud, Aljezur, plaje salbatice...

2. Cea de-a doua sectiune ar trebui sa poarte numele ''Despre ciorba de burta si alti demoni din farfurie'', care sunt (intr-o ordine aleatorie): creierul, sub orice forma ar fi el gatit, ciorba de peste, coriandrul, carnea de miel si leusteanul. Mai bine ma opresc aici, pentru ca m-am ingretosat suficient.

Astept cu nerabdare baubaul din farfurioara lui Chiti , care a avut parte azi de un baubau si mai fioros...dar si madlenele Adrianei (nu stiu de ce, dar ma astept la niste gusturi legate de Portugalia!).

joi, 5 noiembrie 2009

duminică, 1 noiembrie 2009